Messi nevét skandálták az al-Hilal rajongói, miközben legyőzték Cristiano Ronaldo csapatát

futball
2023 december 02., 13:15

Városi rangadót játszottak pénteken a szaúdi profi labdarúgó-bajnokságban, összecsapott a két szupercsapat, az al-Nasszr és az al-Hilal. Két éve még a Darmstadt–Köln is érdekesebbnek tűnt ennél, a nyári átigazolási időszak után azonban más a helyzet.

photo_camera Fotó: FAYEZ NURELDINE/AFP

Az al-Nasszrban olyan sztárok játszanak, mint Cristiano Ronaldo, Sadio Mané, Aymeric Laporte, az al-Hilalban pedig Alekszandr Mitrovics, Szergej Milinkovic-Szavic, Ruben Neves és Kalidou Koulibaly van a kezdőben, de Neymar is ide igazolt, csak ő sérült. A rijádi derbit Mitrovics duplájával és Milinkovics-Szavics góljával 3-0-ra nyerte az Al-Hilal, a háromból két találat a hajrában esett.

A csapat szurkolói félidőben gúnyosan Messi nevét skandálták, miközben Ronaldo az öltözőbe vonult.

link Forrás

A portugál nem izgatta fel magát különösebben, így reagált:

link Forrás

Szaúd-Arábia nyáron felforgatta a focit, a nyugat-európai topligák sosem szembesültek ekkora kihívással. A nagy klubok nem tudnak versenyezni az arabok bérajánlataival, nem beszélve arról, hogy Szaúd-Arábiában a játékosoknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. A témában Rényi Pál Dániel írt hosszabb elemzést, ezt: Európa csak magára vethet, ha Szaúd-Arábia képes szétverni a nyugati futballvilágot.