Már Kovács Zoltán is présemberezik, Bayer műsorában közölte, hogy Pressman „a történelem szellemvasútján ül”

belföld
2023 december 04., 08:11

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, vagyis Kovács Zoltán volt a vendég Bayer Zsolt műsorában, ahol Orbán Viktorhoz hasonlóan présembernek nevezte David Pressman amerikai nagykövetet.

„Présember Úr a történelem szellemvasútján ül, és ez valahova az SZDSZ-es időkbe vitte vissza, mert ez akkor volt divat” – mondta Kovács, majd, ahogy a Telex is írja, arról beszélt: a Magyarországon élő zsidók pontosan tudják, hogy ettől a magyar államtól 2010 óta milyen védelemre számíthatnak, és „ez nem csak hogy megállja a helyét nemzetközi összehasonlításban, hanem kimondottan példamutató”.

Kovács szerint ehhez képest az Egyesült Államok legnevesebb kampuszain zsidókat vernek meg, egy ember bele is halt a sérüléseibe. „És ezek után bárkinek Amerikából van arca azt mondani, hogy Közép-Európában és azon belül is Magyarországon van probléma az antiszemitizmussal.”

Mindezeket azért mondta Kovács, mert nem tetszett neki, hogy David Pressman antiszemitizmust látott az új kormányzati plakát mögé, amiken Ursula von der Leyen és Alex Soros szerepel, utóbbinak pedig még a kezét is átragasztották.

A budapesti amerikai nagykövet pár napja azt mondta: „Nem kell sárga csillagot tűznünk ezekre a plakátokra ahhoz, hogy megértsük a megjelenésük kontextusát és a képek mögött rejlő jelentést. Nem kell filmkritikusnak lenni ahhoz, hogy megértsük az egyik történetet, amelyet ezek a plakátok – ebben az országban és ebben a kontextusban – közvetítenek.”