200 dollárért bárki vehet személyes videóüzenetet a hazugkirály republikánus képviselőtől, akit kizártak a kongresszusból

külföld
2023 december 05., 06:32

Személyre szabott üzeneteket árul 200 dollárért a Cameo weboldalon George Santos republikánus képviselő, akit múlt héten szavaztak ki az amerikai kongresszusból, írja a BBC.

photo_camera Fotó: SCOTT OLSON/Getty Images via AFP

A Cameo oldalon személyes videóüzeneteket lehet vásárolni hírességektől, színészektől kedve a pankrátorokon át a különböző tikokkerekig. Santos profilján úgy jellemzi magát, mint a „kongresszusból kizárt New York-i” és mint volt „kongresszusi ikon”. A legtöbb videóban hétköznapi dolgokról beszélt, tanácsokat adott a szépségápolásról és az edzőtermi rutinról, de kívánt már boldog születésnapot egy szavazójának, és gratulált már eljegyzéshez is.

Az amerikai média szerint Santos kezdetben 75 dollárért árulta a videókat, mielőtt 150 dollárra, majd 200 dollárra emelte volna az árat. Nem ő az első politikus, aki fent van az oldalon, Sarah Palin volt alaszkai kormányzótól is lehet venni videókat, tavaly egy kongresszusi beszédében azt mondta, hogy az üzenetekkel körülbelül 212 ezer dollárt, átszámítva 73 millió forintot keresett.

Santos az amerikai kongresszus alsóházának történetében a hatodik, akit kizártak. A szavazók szimpátiájának elnyerése érdekében hazudott zsidó felmenőiről, egyetemi végzettségéről, vagyoni helyzetéről, szexualitásáról és még sok mindenről. Hazugságait Szily László szedte össze tavaly, amikor a képviselői esküt készült letenni. Amellett, hogy elismerte bizonyos hazugságait, jelenleg súlyos vádakkal néz szembe összeesküvés, hitelkártyacsalás és személyazonosság-lopás miatt.