Függetlenként indul Csepelen az exfideszes polgármester

POLITIKA
2023 december 05., 12:02

A Közösen Csepelért Polgári Egyesület jelöltjeként indul a 2024-es önkormányzati választáson Borbély Lénárd, aki 2013 óta a kerület polgármestere, írja az Index.

Borbély Lénárd csepeli polgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén 2023 júniusában
photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Borbély sokáig fideszes színekben vezette a kerületet, de aztán rettentően megromlott a viszonya a térség befolyásos, bár a választásokon rendre vereséget szenvedő fideszes politikusával, Németh Szilárddal, Németh pedig előbb feloszlatta, majd idén márciusban újjáalakította a csepeli Fideszt, ahova a polgármestert nem engedte be.

A sajtótájékoztatón azt mondta, folytatni akarja a megkezdett munkát. A kormánnyal és a Fővárosi Önkormányzattal is kifejezetten jó volt a kapcsolatuk, mondta, ahogy azt is, hogy 21 milliárd forinttal nőtt a kerület vagyona. A Közösen Csepelért egyesület mind a 12 csepeli választókerületben saját jelöltet indít, közülük senki nem tagja politikai pártnak. Borbély a főpolgármester-jelöltről azt mondta, hogy nem Karácsony Gergelyben gondolkodnak, olyan jelöltet tudnak támogatni, „aki azt a fejlődési pályát biztosítja, ami 2010 és 2019 között volt.”

A XXI. kerületben nagy küzdelem várható, a DK (az MSZP támogatásával) Paál Gézát, a Momentum Dukán András Ferencet indítja, az Index szerint az sem kizárt, hogy a Fidesz Németh Szilárdot jelöli. A Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület (az MSZP, SZDSZ, DK volt politikusát) Kál Károlyt, a Megoldás Mozgalom Győrfi Krisztinát jelöli, valamint a Mi Hazánknak és a Nép Pártjánnak is lesz polgármesterjelöltje.