Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter „pénzezgettek”, mondja máris a Jobbik

POLITIKA
2023 december 06., 15:42

Az imént írta meg a 444, hogy az ÁSZ egy előzetes dokumentum szerint egyenlő arányban hatfelé szétdobva fizettetné meg a büntetést az ellenzéki pártokkal, ha a számvevők, illetve a NAV vizsgálata arra jut, hogy illegális volt az egyesült ellenzék kampányát Márki-Zay Péter szervezetén keresztül segítő amerikai pénzadomány.

Mivel sem a törvények, sem az elemi logika nem azt diktálná, hogy ha fizetni kell, a nem egyforma számú képviselőt indító pártok ezt egyenlő arányban tegyék, kapásból gyanús volt, hogy a kitétel kizárólag arra szolgál, hogy összeugrassza az érintetteket.

Közben befutott a Jobbik válasza a 444 ez ügyben feltett kérdéseire. A szöveg, amiben olyan kitételek szerepelnek, miszerint Márki-Zay Péter és Karácsony Gergelyék között „pénzezgetések” zajlottak, arról árulkodik, hogy a gyakran a Fidesz érdekei szerint működő ÁSZ húzása bejött. Íme a teljes szöveg:

„Ha valaki, akkor a Jobbik tudja, hogy mit jelent a Fidesz bunkósbotjaként használt ÁSZ-büntetés, hiszen mi vagyunk az a párt, amelyet folyamatosan ezzel a nemtelen eszközzel próbál ellehetetleníteni a kormány. Méltánytalan és igazságtalan, hogy noha a Jobbik semmit sem tudott az MMM, vagyis Márki-Zay Péter és Karácsony Gergelyék közötti pénzezgetésekről, mégis közösségünkön csattan az ostor. A cinikusan Mikulás-ajándékként küldött büntetés nemcsak igazságtalan és aránytalan, de egy normális országban törvénytelen is.

Az ÁSZ, amely az utóbbi években a Jobbik-Konzervatívok közösségétől vette el a legtöbb pénzt, most ismét megpróbálja ellehetetleníteni a választások előtt álló politikai közösségünket, noha a Jobbik-Konzervatívok minden elszámolási kötelezettségének eleget tett, minden törvényi szabályozást betartott. Az Állami Számvevőszék irányába az észrevételeinket a törvény határidőn belül el fogjuk küldeni, de mindazonáltal még mindig várjuk Karácsony Gergelytől, hogy őszintén és tisztán beszéljen azokról a pénzekről, amelyet most az ellenzéki pártokon keresnek.”