Nagy Feró nem homofób, csak zavarja, ha egy férfi bejelenti, hogy a párja egy férfi

összefüggések
2023 december 06., 10:10

„Az a világ nagy hazugsága, hogy a demokrácia nyugati formáját az egyetlen lehetséges igazságként adják elő. A liberális kifejezésnek meg nincs is meg az értelme. A demokrácia nagyon fontos lehetne, de sajnos el van torzítva, a demokraták így aztán nem is demokratikusan működnek. Számomra az nem demokrácia, ha „beverik a pofámat”, mert olyat mondok, ami nem a kedvükre való” – válaszolta Nagy Feró a Magyar Nemzetnek arra a kérdésre, hogy „mi a legnagyobb fenyegetés, amivel szemben lázad ma a rockzene”.

Nagy Feró ezután rögtön azzal folytatta:

„Mondjon nekem valaki egy olyan formátumú politikust ma a világból, mint Orbán Viktor miniszterelnök! Én úgy gondolom, hogy David Pressman, Amerika budapesti nagykövete nyíltan provokál minket. Engem zavar, amikor bejelenti, hogy meleg, a párja egy férfi. Nem vagyok homofób, de mi közöm a magánéletéhez? Persze ha én ezt ki merem mondani, akkor engem homofóbnak kiáltanak ki az úgynevezett független demokraták.” David Pressman egyébként a Nagy Feró-interjú megjelenése előtt egy nappal mondott beszédet az Amchamben, a Magyarországon lévő amerikai cégek kamarájában, ahol arról beszélt, hogy a szuverenitásvédelmi hatóság tervéhez képest Moszkva külföldiügynök-törvénye enyhe és szelíd.

Nagy Feró a fentieken túl a Magyar Nemzetnek még arról is beszélt, hogy úgy látja, „ma Magyarországon a könnyűzenei együttesek hetven százaléka a jobboldallal szimpatizál”, de szerinte „nem mindenki vállalhatja ezt”.

„Én vállalom: nem vagyok független. Magamtól is függök például.”