Orbán összefut Bolsonaroval, ha már épp arra jár

külföld
2023 december 08., 12:42

Párizsból egyenesen Buenos Airesbe tart a magyar miniszterelnök Kovács Zoltán tájékoztatása szerint. Vasárnap iktatják be ugyanis Javier Mileit az ország új elnökének, Orbán pedig részt vesz a ceremónián.

link Forrás

Mileivel akadnak közös pontok. Mint írtuk, a baloldaliakat szarnak nevező, a pápát is gyalázó újdonsült argentin elnök, a színes latin-amerikai politikai színtér legszínesebb jelöltje simán megnyerte az argentin elnökválasztás második fordulóját, így már csak az a kérdés, hogy mihez kezd hatalmon az ember, aki a kampányban többek között a szervkereskedelem legalizálását ígérte.

@Zoltánspox fenti posztjából azonban több is kiderül. A szóvivő azt írja, a kétnapos látogatás során Buenos Airesben több kétoldalú tárgyalást is folytat majd Orbán. Többek között Jair Bolsonaroval, Brazília bukott elnökével.

2022-ben Budapesten találkoztak. Bolsonaro azóta távozott a hatalomból.
photo_camera 2022-ben Budapesten találkoztak. Bolsonaro azóta távozott a hatalomból. Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A magyar miniszterelnök máskor is találkozott már a hatalomból kiesett korábbi vezetőkkel. 2022-ben például meglátogatta Donald Trumpot a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán.

Donald és Orbán Viktor
photo_camera Donald és Orbán Viktor Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Joe Bidennél továbbra sem tett látogatást Orbán Viktor.