Orbán megérkezett a baloldalt szarnak, a politikai ellenfeleit terroristának, a pápát kommunista faszszopónak nevező Milei beiktatására

POLITIKA
2023 december 10., 10:00

Ahogy ő fogalmaz, dél-amerikai szövetségeseinkkel találkozik vasárnap Orbán Viktor Argentínában, ahol épp zajlik a pápát a kommunizmust terjesztő balos faszszopónak, a politikai ellenfeleit pedig óvodákat felrobbantó terroristáknak nevező, magát anarchokapitalistának valló Javier Milei elnöki beiktatása.

Mileiről, az ordító őrültről itt, a novemberi argentin elnökválasztásról itt írtunk bővebben.

A kétnapos látogatás során Buenos Airesben a magyar miniszterelnök több tárgyalást is folytat majd, többek között Jair Bolsonaroval, Brazília bukott elnökével is találkozik.

A baloldaliakat szarnak nevező, a pápát is gyalázó újdonsült argentin elnök a színes latin-amerikai politikai színtér legszínesebb jelöltjeként simán megnyerte az argentin elnökválasztás második fordulóját. Már csak az a kérdés, mihez kezd hatalmon az ember, aki a kampányban többek között a szervkereskedelem legalizálását, a környezetvédelmi, a nőjogi és a tudományos és technológiai minisztérium megszüntetését ígérte.

Orbán és Bolsonaro mellett a spanyol szélsőjobboldali Vox párt vezetője, Santiago Abascal és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is részt vesz a beiktatáson. Az ukrán sajtó szerint az esemény jó apropó lehet Zelenszkijnek és Orbánnak, hogy megoldják az ukrán uniós csatlakozáshoz kapcsolódó nézeteltéréseiket a decemberi uniós csúcs előtt.

(via abcNews)