Ibrahimovic tulajdonosi tanácsadóként tér vissza az AC Milanhoz

futball
2023 december 11., 16:46
Zlatan Ibrahimovic így búcsúzott a Milan szurkolóitól és a futballtól 2023. június 4-én
photo_camera Zlatan Ibrahimovic így búcsúzott a Milan szurkolóitól és a futballtól 2023. június 4-én Fotó: PIERO CRUCIATTI/Anadolu Agency via AFP

Fél évvel azután, hogy visszavonult az aktív futballtól, tanácsadóként tér vissza az AC Milanhoz Zlatan Ibrahimovic.

A 42 éves svéd hivatalosan az amerikai RedBird befektetési alap tanácsadójaként lesz tagja a vezetőségnek.

A Redbird 2022 augusztusában vásárolta meg a klubot 1 milliárd dollárért.

Ibrára nem csak a klub ügyeiben számítanak majd, de együttműködő partnerként részt vesz a befektetési alap egyéb sport-, média- és szórakoztatóipari érdekeltségeinek tevékenységében is.

„Mindig imádni fogom ezt a klubot. A lehetőség, hogy részese legyek a klub jövőjének, és tehessek a sikeréért, olyan, akár egy valóra vált álmom. Nem volt könnyű döntés, viszont nagyon fontos döntés volt, mind számomra, mind a családom számára” – nyilatkozta a bejelentést követően Ibrahimovic, aki aztán posztolt is egy kellően ibrásat az Insta-oldalára is: boom.

A svéd gólrekorder 24 éves karrierje alatt játszott az Ajaxban, a Juventusban, a Milan városi riválisánál, az Internél, Barcelonában, a PSG-ben, a Manchester United-ben és az LA Galaxy-ben is. A Milanban két időszaka is volt: először 2011-ben, aztán 2022-ben ünnepelhetett bajnoki címet a piros-feketékkel.

TLDR-ünk Ibra pályafutásáról: itt. (BBC)