A Zara visszavonta reklámját, amiben sokak szerint a gázai háborúra emlékeztető képek voltak

külföld
2023 december 12., 10:20

A Zara sajnálatát fejezte ki, amiért a brit reklámfelügyeletnél ötven panaszos is jelezte, hogy a márka új kampányában a fotók az izraeli-gázai háború képeire emlékeztetnek. A Zara szerint „félreértés” történt, és a fotókban egyes vásárlók „olyasmit láttak”, aminek semmi köze az eredeti koncepcióhoz.

Az egyik képen a modell egy fehér műanyagba csomagolt próbababát tart a kezében. A panaszt tevőket ez azokra, a Gázában, még októberben készült fotókra emlékeztette, amiken gyászoló szülők fehér lepedőbe burkolt halott gyerekeiket tartották karjaikban.

A Zara közölte, hogy a kampányt júliusban tervezték, a fotókat pedig szeptemberben készítették, még azelőtt, hogy a Hamász fegyveresei megtámadták Izraelt.

link Forrás

A Zara kampányának fotóin a modellt kődarabok és törött szobrok között fotózták. El is mondták, hogy kampányuk alapja egy szobrász műtermében lévő befejezetlen szobrokról készült képsorozat volt, ami kizárólag azzal a céllal készült, hogy a ruhadarabokat „művészi kontextusban mutassa be”. (BBC)