Felfüggesztették a török labdarúgó-bajnokságokat, miután hétfőn leütöttek egy bírót

futball
2023 december 12., 09:07

„Az összes bajnokság mérkőzéseit határozatlan időre felfüggesztettük” – mondta Mehmet Buyukeksi, a török labdarúgó-szövetség (TFF) elnöke kedden a hétfői bíróverés után. „Ez a támadás a török labdarúgás szégyene”.

photo_camera Fotó: EMIN SANSAR/Anadolu via AFP

A hétfői Ankaragücü és a Rizespor török első osztályú bajnoki 1-1-es döntetlennel ért véget, de a meccs nem a szép játékról, a fantasztikus gólokról vagy az elképesztő cselekről marad emlékezetes, hanem arról, hogy a hazaiak klubelnöke, Faruk Koca a lefújás után a pályára viharzott, és leütötte Umut Meler játékvezetőt, aki a földre esett, ahol a stábtagok a biztonság kedvéért meg is rugdosták.

Az Ankaragücü és vezetői a legszigorúbban lesznek megbüntetve, írta közleményében a szövetség. „A klubelnökök, menedzserek, edzők és televíziós kommentátorok felelőtlen nyilatkozatai, amik a játékvezetőket támadták, előkészítették ezt az embertelen és aljas incidenst”.

A 37 éves Melert kórházba szállították, az orvos azt mondta, nincs életveszélyben, egy csontja eltört, és a bal szeme körül van egy bevérzés. Kocát - aki Recep Tayyip Erdogan török elnök pártjának volt képviselője - is kórházba szállították. Amikor kiengedték, egy csapat ultra várta tapsolva őt. A klubvezető és más stábtagok ellen eljárás indul majd.

link Forrás

A történtek után Erdogan is megszólalt. „A sport a békét és a testvériséget jelenti. A sport összeegyeztethetetlen az erőszakkal. Soha nem fogjuk megengedni, hogy a török sportban erőszakot alkalmazzanak”. (BBC)