13,7 milliárd uniós támogatásból oltatna covid ellen a kormány

Egészségügy
2023 december 13., 06:58

A kormány 13,7 milliárd forintot fordít az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) éves fejlesztési keretéből az olyan covid elleni védőoltás beadásának személyi költségeire, melyet nem az Országos Kórházi Főigazgatóság által fenntartott intézményekben adnak be, írja az mfor.hu a kedd este megjelent Magyar Közlöny alapján.

A lap szerint a projektben a központi költségvetésből származó összeg nincs, a pénz kizárólag az uniós költségvetésből származik. Az összegre a negyedik negyedévben lehet pályázni.

Mint arról korábban részletesen beszámoltunk egy cikkben, még virológusoknak és háziorvosoknak is feladta a leckét, hogy megtalálják hol lehet covid oltást kapni ma Magyarországon, miközben a szakértők szerint a koronavírusról pont úgy kellene gondolkodnunk, mint az influenzáról, és beoltatni a rizikócsoportba tartozókat.

Ennek ellenére a vakcinainfo.gov.hu-n nem lehet oltásra regisztrálni, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNK) honlapján heti tájékoztatókba vannak elrejtve a covidra vonatkozó információk, de az oltásról nincs semmi. Az eeszt.gov.hu-n ugyan lehet oltásra regisztrálni, de ezt valamiért nem mindenkinek engedi a rendszer, és ebből derül ki az is, hogy megyénként csak egy helyen lehet oltást szerezni.