32 ezer forintért verték halálra ismerősüket, életfogytiglant és 22 évet kaptak az aszódi gyilkosság elkövetői

bűnügy
2023 december 13., 17:46

Életfogytiglanra, 22 év fegyházra, és 3 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a három embert, akik még 2020 augusztusában rabolták ki, és verték halálra idős ismerősöket Aszódon. Az MTI beszámolója szerint a két férfi és a nő együtt italozott, mikor elhatározták, hogy pénzt szereznek a 73 éves ismerősüktől.

A nő az utcán figyelt, a két férfi betört a házba, és ott ütötte-verte, továbbá bicskával és villával is szurkálta az ágyban fekvő áldozatot, aki eleinte próbált védekezni, de idővel mozgásra képtelenné vált. Végül 32 ezer forinttal távoztak.

Az orvosszakértői vélemény szerint a 73 éves sértett a verést követő órában meghalt. A holttestét két nappal később a testvére találta meg. Az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés miatt 22 év fegyházbüntetésre, a másodrendűt életfogytig tartó szabadságvesztésre - mindkettőjüket mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül -, a nőt pedig bűnsegédként elkövetett rablás miatt 3 év fegyházbüntetésre ítélték. A döntés nem jogerős, az ügyészség és a védők is fellebbeztek.