Életfogytiglanra ítélték a brutális aszódi gyilkosság egyik vádlottját

belföld
2023 december 13., 17:33

Az egyik vádlottat életfogytiglanra, a másikat 22 év fegyházra, a harmadikat 3 év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán. A két férfi és egy nő 2020 augusztusában kifosztotta és olyan súlyos bántalmazta egy idős ismerősüket, hogy az a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A három vádlott – az idősebbik férfi a másik nagybátyja, a nő pedig a barátnője – az MTI-nek elküldött bírósági közlemény szerint a gyilkosság napján „együtt iszogatott, majd elhatározták, hogy pénzt szereznek a 73 éves sértettől.”

A két férfi bement ismerősük házába, és ott ütötte-verte, továbbá bicskával és villával is szurkálta az ágyban fekvő áldozatot, aki eleinte próbált védekezni, de idővel mozgásra képtelenné vált. Eközben a nő az utcán figyelt. Végül az idős embert magára hagyták és 32 ezer forinttal, valamint egy zenedobozzal távoztak a bűntény helyszínéről.

Az orvosszakértői vélemény szerint a sértett legfeljebb egy órával a bántalmazás után meghalt. A holttestét a testvére találta meg augusztus 24-én.

Az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés miatt 22 év fegyházbüntetésre, a másodrendűt életfogytig tartó szabadságvesztésre – mindkettőjüket mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül –, a nőt pedig bűnsegédként elkövetett rablás miatt 3 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség és a védők egyaránt fellebbeztek. (MTI)