Az utolsó meccsen 4-0-ra nyert, így sikerült bennmaradnia az U20-as hokiválogatottnak a budapesti vb-n

sport
2023 december 16., 17:12

Sikerült a bennmaradás a divízió I/A-osztályban a magyar junior jégkorong-válogatottnak, miután a a budapesti tornán a szombati zárófordulóban 4-0-ra legyőzte a francia csapatot. Ez önmagában nem lett volna elég, de mivel a szintén a kiesés ellen küzdő japánok 5-1-re kikaptak a dánoktól, őket sikerült megelőzni.

Ladányi Balázs szövetségi edző együttese korábban kikapott a kazahoktól (2-5), Ausztriától (2-3), a dánoktól (1-3), valamint hosszabbítás után Japántól (4-5), így most mindenképpen nyernie kellett az utolsó körben.

A franciák ellen harapósabban kezdtek a magyarok, és Laskawy Ferenc a 4. percben egy váratlan lövéssel vezetést szerzett, írja az MTI. A második harmad két magyar góllal indult: Simon Levente védhető lövése csúszott át a francia kapus mamutja alatt, majd 34 másodperc múlva Hiezl Balázs kapásból bombázott a kapuba egy középre adást követően. A harmadik felvonás eleje is jól sikerült, Horváth Bence szép csel után emelt a léc alá.

photo_camera Egy a négyből: magyar gólöröm

A magyar sikerrel a magyar csapat ötödik lett, a japánok kiestek a divízió I/B-be, míg a kazahok feljutottak a tízcsapatos elitbe.

A magyar kiesés nagy csalódás lett volna, hiszen az orosz és a fehérorosz válogatott az ukrajnai háború miatt jelenleg nem szerepelhet a nemzetközi mezőnyben, így a 11-16. helyet jelentő divízió I/A-ban maradást lehetett reálisan megcélozni. Az ötödik hely így összesítésben a 15. helyet jelenti – az orosz és fehérorosz csapat nélkül.