Hazatért az Egyesült Királyságba a tinédzser, aki hat évvel ezelőtt tűnt el egy nyaralás alatt

külföld
2023 december 17., 06:47

Visszatért az Egyesült Királyságba a brit tinédzser, Alex Batty, akit hat évvel az eltűnése után találtak meg Franciaországban, közölte a manchesteri rendőrség.

A most 17 éves Alex Batty 2017-ben tűnt el, azután, hogy Spanyolországban nyaralt anyjával és nagyapjával. Anyjáról és nagyapjáról, akikkel eltűnése idején volt, továbbra sem tudni, hol vannak, és ezt a fiú sem volt hajlandó elárulni. A rendőrség ezért egyelőre nem tudja eldönteni, hogy indítsanak-e bűnügyi nyomozást.

A rendőrség tájékoztatása szerint a tinédzsert a Toulousea repülőtéren egy családtag és speciálisan kiképzett tisztek fogadták, mielőtt visszarepült volna az Egyesült Királyságba.

A BBC úgy tudja, a fiút december 13-án vitte be a rendőrségre egy motoros, aki aznap éjszaka a Pireneusok lábánál, Toulouse közelében egy úton, az esőben sétálva talált rá a fiúra. A fiú azt mondta neki, hogy négy napja gyalogol, és hogy egy hegyvidéki helyről indult el, de hogy pontosan honnan, azt nem tudta elmondani. Végül a motoros telefonjáról küldött üzenetet az Egyesült Királyságban élő nagyanyjának, akinek azt írta: „Haza akarok menni.” A nagymama a fiú jelenlegi törvényes gyámja.

A fiú azt mondta, két éve Franciaországban van, a Pireneusok völgyeiben élt egy „vándorkommunával”. Azt nem árulta el, hogy hol van az anyja, ahogy azt sem, hogy pontosan hol éltek. A rendőrök úgy tudják, hogy a fiú akkor döntött úgy, hogy elhagyja az anyját, amikor az kitalálta, hogy Finnországba akar menni.

Melanie és David Batty 2017. szeptember 30-án utazott el Manchesterből Alexszel egy nyaralásra a spanyolországi Marbellába. A fiút utoljára október 8-án látták a malagai kikötőben, akkor, amikor vissza kellett volna utazniuk az Egyesült Királyságba. (BBC)