Az anyja kocsijával és airsoft fegyverrel gengszterkedett egy 18 éves fiú Győr-Moson-Sopron megyei útjain

közlekedés
2023 december 19., 09:38

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú férfival szemben, aki az autójából egy airsoft fegyverrel fenyegette meg a mellette haladót, majd veszélyesen előzte.

A vádirat szerint a 18 éves fiatalember idén tavasszal az anyja kocsiját vezette, és amikor utolérte a másik autóst, többször rávillogott, hogy térjen ki előle, majd átment mellé a külső sávba. Ekkor a kesztyűtartóból elővett egy airsoft fegyvert, és azt lóbálta, hogy megfenyegesse.

A gengszterkedő mutatvány közben az anyja kocsijával a külső sávban utolérte az előtte közlekedőt, de lassítás helyett az előzés szabályainak megszegésével áttért a belső sávba, így az előbb megfenyegetett autós csak intenzív fékezéssel tudta elkerülni, hogy az elé bevágó autónak ütközzön.

Az ügyészség szerint a vádlott veszélyes manőverével utasa és a sértett járművében utazók életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki, ezért közúti veszélyeztetés bűntettével vádolta meg, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Valamint az ügyészség kérte, hogy a férfit a járásbíróság határozott ideig tiltsa el a vezetéstől. Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben. (Ügyészség)