Erdoğannak kedveskedtek a kordon nélküli Karmelitával, mostanra visszarakták a Miniszterelnökségtől a járókelőket és a sajtót távol tartó kerítést

POLITIKA
2023 december 19., 19:29

Kisebb meglepetés érte a Várban sétálókat hétfőn, eltűnt ugyanis a járókelőket és a sajtó munkatársait a Karmelita-kolostortól 2021. november 29-e óta távol tartó kordon. Azt a kordont, aminek a felállítását a Miniszterelnökség szomszédságában zajló építkezéssel magyarázzák. (Az egykori Honvéd Főparancsokságot építik vissza.)

Az már egyáltalán nem jelenthet meglepetést, hogy a kordon mostanra már vissza is került, így védve a mai kormányülésre érkező minisztereket a médiától.

Az RTL kérdezte meg, hogy miért tűnt el a kordon hétfőn. Azt a választ kapták, hogy Recep Tayyip Erdoğan látogatása idejére a TEK biztonsági okokból lezárta az utcát, az építkezést pedig felfüggesztették. Az utcában és a környékén építési forgalom nem volt, a zárás miatt személyi és gépkocsiforgalom sem, így nem kellett az építési kordon.

Kétségtelen, hogy a kordon nélkül egyszerűbb volt átadni Erdogannak az ajándék lovat és hajthatta Orbán a szintén szuvenír verdáját.

Most, hogy megint van kordon, a Momentum és Hadházy Ákos akár 11-szer is nekiállhat elbontani.