Az egyik legdrágább ázsiai szállodalánc nyithat luxushotelt a Gellért Szálló helyén

PÉNZ
2023 december 20., 13:44
Gellért szálló
photo_camera Gellért szálló, itt még Mandarin nélkül Fotó: Andrew Bossi

Az épületegyüttes felújítása után a hongkongi központú Mandarin Oriental Hotel Group nyit szállodát a Gellért szálló helyén - írja szerdán a vállalat közleményére hivatkozva a Bloomberg.

Az új, luxus termálszolgáltatásokat nyújtó hotel neve így szól majd:

Mandarin Oriental Gellért.

A szálloda nyitását jelen állás szerint 2027-re tervezik, a tervek szerint 143 kivehető szobája lesz. Azt írják: „ázsiai típusú terápiáikat ötvözik majd a magyar fürdőkultúra elemeivel.”

Orbán Viktor veje, Tiborcz István, illetve az ő nevével fémjelzett BDPST Group 2022 decemberében vásárolta meg a szecessziós stílusban épült ikonikus budapesti szállodát.

Ahogy a cikk is megjegyzi, az elmúlt években a BDPST építette ki maga köré az egyik legterebélyesebb luxusszálloda-hálózatot Magyarországon. Az együttműködés részletei nem ismertek de feltehetőleg a Mandarin üzemelteti és menedzseli majd a szállodát, ami továbbra is a BDPST ingatlanportfóliójához tartozik majd.

A Mandarin Hotel az egyik legpatinásabb luxusszálloda-láncnak számít Ázsiában, de a világ minden pontján vannak hotelei, összesen 34. Jelenlegi formájában a szállodacsoport 1985 óta működik: akkor olvadt össze Mandarin Internationals és az Oriental szállodalánc.

Az Oriental első szállodáját 1876-ban nyitották meg Bangkokban, az első Mandarin hotelt pedig 1963-ban Hong Kongban. (Bloomberg)