Tiborcz cége megvette a Gellért Szállót

gazdaság
2022 december 09., 16:07
comments 14

Megállapodást kötött a Tiborcz István többségi tulajdonában álló BDPST Group a Gellért Szálló megvételéről, annak korszerűsítéséről. Az egy éve zárva tartó védett épületet műemléki értékeinek megóvásával korszerű ötcsillagos hotellé alakítanák.

photo_camera Gellért szálló Fotó: Andrew Bossi

A december 9-én aláírt tulajdonrész-vásárlási megállapodás értelmében a tranzakciós folyamat zárását követően a Gellért Szálló a BDPST Group érdekeltségébe kerül. A tervek szerint 139-150 vendégszobát és lakosztályt alakítanak ki, a fürdő területét az átalakítás nem érinti. A Gellért Szálló felújításánák fejlesztője a BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. lesz.

A szállodát a korábbi üzemeltető Danubius hotel 2019-ben adta el a Tiborcz Istvánnal szoros üzleti kapcsolatban álló Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó a magyar ingatlan-befektető Indotek Csoportnak. A hotel eladását akkor nyilvánosan is bejelentették, a Direkt36 pedig kiderítette, hogy az adásvételt szinte teljes egészében az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) finanszírozta. A bank az üzlethez 8,8 milliárd forintos hitelt nyújtott. (Portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt