Az Indotek vette meg Tiborcz István Appeninn részvényeit

gazdaság
2020 május 15., 12:44

Péntekre eldőlt, hogy ki vette meg Tiborcz Istvántól az Appeninn részvényeit. Mint arról április 22-én beszámoltunk, a miniszterelnök veje eladásra hirdette meg a cég 24 százalékát jelentő papírokat, mert úgy érezte, hogy a személyét ért politikai alapú támadások ártottak az Appeninn reputációjának. A támadások akkor élénkültek meg, amikor április elsején összesen 2 milliárd forint állami támogatást nyert el az Appeninn két balatoni beruházása. Akkoriban Tiborcz István mellett Mészáros Lőrinc volt a másik jelentős tulajdonos.

Mészáros Lőrinc is eladta már a saját részvényeit, az ő egykori 18 százalékát a  Zinventive Vagyonkezelő Zrt. vette meg, ami a Balázs Attila érdekeltségi körében lévő Bayer Construct vállalatcsoporthoz tartozik. 

A Tiborcz féle 24 százalék vevője pedig az Indotek Group lett, aminek vezérigazgatója és többségi tulajdonosa Jellinek Dániel, de az amerikai Stryker család is a tulajdonosok között van. 

Két komoly ingatlanos cég ér össze ezzel. Az Appeninn tulajdonában van többek között  az Ü48 az Üllői úton, a cégé a Széll Kálmán tér feletti Hattyúház, és számos Spar áruház üzlethelyisége is. Az Indotek Csoporthoz tartozik többek között a Corvin Pláza, a Duna Pláza, az EMKE irodaház és a Gellért szálló is. 

Az FHB-székháza az Üllői úton. Forrás: WikiPedia
photo_camera Az Ü48 irodaház, ami a fotó készülésekor még az FHB székhelye volt.