Ha bevallja két nevelt lánya meggyilkolását, megúszhatja 15 év fegyházbüntetéssel

bűnügy
2023 december 20., 10:08

Több ember ellen elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Nógrád Vármegyei Főügyészség egy 49 diósjenői férfival szemben, aki 2009 elején előbb megölte 19 éves, majd 14 éves nevelt lányát. A gyilkosságokról a testvérek anyja is tudott, őt bűnpártolás miatt állítják bíróság elé, írja az ügyészség.

photo_camera Fotó: police.hu

Az ügyészség a férfira életfogytig tartó fegyházbüntetést, a nőre pedig börtönbüntetést kért, de abban az esetben, ha a vádlottak már az előkészítő ülésen a váddal megegyezően vallanak, a férfi 15, az anya pedig 2 évvel megúszhatja az esetet.

A vád szerint a férfi 2009 februárjában összeveszett 19 éves nevelt lányával, miután megtudta, hogy az terhes. Ezután bántalmazta a lányt, aki abba belehalt, a holttestet pedig elásta az udvaron. Egy hónap múlva a férfi a lány 14 éves húgával veszett össze, mikor az pénzt kért tőle bevásárlásra. A lányt először fojtogatta, majd úgy megverte, hogy belehalt.

A férfi a holttestet előbb a házban az ágy alá rejtette, majd éjjel a közeli erdőben elásta. Mikor 2015-ben megtudta, hogy az erdőt fel akarják parcellázni, a lány csontjait kiásta és elégette, a maradványokat pedig máshol ásta el. A vádlott élettársa, a lányok anyja tudott arról, hogy mit tett a férfi, de ha bárki kereste a lányokat, azt mondta, Budapestre költöztek. A 24.hu a rendőrség közlését idézi, miszerint a gyanúsított többször is szexuálisan zaklatta a lányokat, és félhetett a lebukástól.