Egyetlen Sztárbox-epizód sem úszta meg a Médiatanács vizsgálatát

tévé
2023 december 21., 09:44

Újabb öt Sztárbox-epizód miatt indított eljárást a Médiatanács az RTL Klubbal szemben. A hatóság ezúttal az október 29-én, november 12-én, november 26-án, december 3-án és december 10-én sugárzott epizódokat vizsgálta.

A Médiatanács az NMHH közleménye szerint arra jutott, hogy a „Sztárbox” szórakoztató-, és nem sportműsor, amely hatásvadász módon használta a sérülések veszélyét is magában rejtő ökölvívósport elemeit.

A vizsgált epizódokban előforduló kiütések látványa, a durva nyelvezet használata és az erőszak hatásvadász ábrázolása félelmet és szorongást kelthetett, illetve az erőszakkal szembeni érzéketlenséget okozhatott a 12–16 éves korosztályban. A Médiatanács ezért vizsgálja, hogy megfelelő volt-e a korhatár-besorolás.

photo_camera Forrás: RTL

A Sztárbox maradék két epizódja sem úszta meg a vizsgálatot. Először a november 5-ei adás miatt indult eljárás. Ez volt az az epizód, amikor Fluor Tomi beleordította a kamerába, hogy „Mindent megbaszunk!". Később pedig a Kabát Péter kiütéséről emlékezetes november 19-ei adás került a Médiatanács célkeresztjébe.

A Sztárbox december 10-én fejeződött be, a műsorról Winkler Róbert írt publicisztikát lapunkba.