Vidnyánszky Attila: A Nemzeti Színház működése nehezen teszi lehetővé, hogy kiváljak az életéből

KULTÚRA
2023 december 21., 07:36

Nem állapítható meg egyszemélyi felelősség a Nemzeti Színházban történt balesetben, azt több tényező szerencsétlen alakulása okozta - mondta Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Vidnyánszky a vizsgálat eredménye mellett amiatt vonta vissza a felmondását, mert az elmúlt hónapokban rájött, a színház nélküle nehezen működtethető. Szembesülnie kellett azzal, hogy az összetett működés mennyire nehezen teszi lehetővé, hogy kiváljon a színház életéből. Nagyon sok fontos ügy és kezdeményezés kötődik hozzá és a Nemzeti Színházhoz.

Vidnyánszky Attila
photo_camera Vidnyánszky Attila Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Vidnyánszky utólag megköszönte Csák Jánosnak, hogy nem fogadta el a felmondását, és a folytatásra buzdította. Az igazgató úgy érzi, csinálnia kell tovább, mert ez a dolga. A színház irányítását nemcsak feladatként, hanem Istentől kapott ajándékként éli meg, amire egész életében készült.

Zárásként pedig elmondta, hogy bármilyen változást is hajtanak végre, teljességgel akkor sem zárhatják ki a balesetek lehetőségét.

A Nemzeti Színház Rómeó és Júlia előadása november 10-én szakadt félbe, miután két színész négy métert zuhant a díszletről. Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót többször meg kellett utána műteni. Vidnyánszky azonnal benyújtotta lemondását, de azt Csák nem fogadta el.