Havazás várható

időjárás
2023 december 22., 19:35

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közölte, hogy a legújabb meteorológiai előrejelzések alapján szombat estig az ország északi területein kisebb-nagyobb havazás várható, ezért elkezdődtek a megelőző sószórási munkák.

Szombatra virradóra nyugat felől összefüggőbb csapadékzóna érkezik, ebből a Dunántúli-középhegységben, Budapest tágabb térségében, az Északi-középhegységben és északkeleten havazás várható. Elsősorban Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében várható majd magas víztartalmú vizes, ún. tapadó hó, a legtöbb a magasabb hegyvidéki területeken hullhat majd.

Szombaton újra szeles időjárás várható, a Dunántúli- és az Északi-középhegységben 70-80 km/órás széllökésekre lehet majd számítani.

Havazás Budapesten 2017. január 13-án.
photo_camera Havazás Budapesten 2017. január 13-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő napokban is 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában végzi majd a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési vagy a viharos időjárási miatti beavatkozásokat – áll a közleményben, ami szerint első körben a gyorsforgalmi-, majd a fő-, végül az alacsonyabb forgalmú mellékutakon végzik el a munkálatokat. Arra kérik a közlekedőket, hogy az időjárásnak megfelelően, óvatosan vezessenek, utazás előtt pedig tájékozódjanak az Útinformon. (MTI)