Mumbaiba küldik a gépet, ami napok óta 300 indiai utassal vesztegelt Franciaországban

külföld
2023 december 25., 13:22

Várhatóan felszállhat India felé az északkelet-franciaországi Marne megye Vatry városának repülőteréről a csütörtök óta 303 indiai utassal ott veszteglő repülőgép. A gép két utasát meghallgatja egy vizsgálóbíró, aki dönt az emberkereskedelem gyanúja miatti vádemelési javaslatról.

photo_camera Fotó: Francois Nascimbeni/AFP

A Legend Airlines román légitársaság Airbus A340 típusú gépe üzemanyagot felvenni szállt le csütörtök délután egy órára Vatryban, útban az egyesült arab emírségekbeli Dubajból a nicaraguai fővárosba, Managuába.

De a gépet a francia hatóságok nem engedték felszállni, mivel olyan értesülésük volt, hogy az utasok feltehetően bűnszövetkezet által végrehajtott emberkereskedelem áldozatai, Közép-Amerikából Kanadába vagy az USA-ba akarják őket eljuttatni. Az utasok között 11, felnőtt kísérő nélküli kiskorú is van.

A 2000-ben, illetve 1984-ben született két indiai férfit pénteken vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy illegális bevándorlást szervezető hálózat tagjai. Az ügyészség a letartóztatásukat kérte. Egy illetékes szerint a csomagjukban más utasok beszállókártyáit találták meg.

Liliana Bakayoko, a légitársaság ügyvédje közölte, hogy a gép Mumbaiba megy tovább. 12 utas menedékkérelmet nyújtott be, ők nem utaznak tovább a géppel. (MTI)