Hőguta miatt halt meg a brazil fiatal, aki novemberben összeesett egy Taylor Swift-koncerten

külföld
2023 december 28., 11:25

A boncolási eredmények szerint hőguta miatt halt meg az 23 éves brazil rajongó, aki novemberben összeesett egy Taylor Swift-koncerten Rio de Janeiróban, írja a BBC.

photo_camera Fotó: KEVIN WINTER/Getty Images via AFP

Ana Clara Benevides Machado november 17-én vett részt Swift Eras Tour turnéjának első koncertjén. A hőhullám miatt nagyon meleg volt aznap - 39 Celsius-fok -, a hatóságok szerint a hőérzet elérte az 59,3 Celsius-fokot. A lány barátja a G1 hírportálnak elmondta, hogy a lány a koncert második dala alatt ájult el. Bár az orvosi személyzet azonnal ellátta, és egy helyszíni orvosi állomásra is elvitték, majd a Salgado Filho Kórházba szállították, nem tudták megmenteni az életét. A boncolás szerint lány a meleg miatt kardiogén sokkot és tüdőembóliát kapott, ez okozta a halálát.

A koncerten körülbelül 60 ezren voltak, közülük több százan elájultak. A videófelvételeken látszott, hogy az énekesnő is küzd a magas hőmérséklettel. Swift a koncert után azt mondta, lesújtotta a rajongó halála. A másnapi koncertet törölték, de a turné hátralévő részét megtartották.