Kivizsgáltatná a kormány, hogy nem férne-e be mégis több dolgozó a Kúria új épületébe

belföld
2023 december 30., 09:29

A kormány egyik idei utolsó határozatában arra szólította fel az ügyben illetékeseket, hogy vizsgálják meg, hol lehetne elhelyezni az Igazságügyi Palota rekonstrukciója után az oda költöző Kúria azon munkatársait, akik nem férnek el az új helyükön - szúrta ki a Telex a Magyar Közlöny idei 194. számában.

photo_camera Fotó: Róka László/MTI/MTVA

A 1621/2023. (XII. 29.) Korm. határozat alapján a Kúria több szervezeti egységének se lenne helye a Kossuth tér északkeleti sarkában álló egykori Néprajzi Múzeum, az Igazságügyi Palota rekonstrukciója után a legfelsőbb bíróság új székhelyén.

Ráadásul a kormány amellett, hogy a környező állami tulajdonú ingatlanokban keresne helyet a Kúria dolgozóinak, arra is felkérte a gazdaságfejlesztési minisztert és az Országgyűlés Hivatalának főigazgatóját, hogy vizsgálják meg az áttervezés lehetőségét is, hátha mégis lehetne még emelni az épületben az egy négyzetméterre eső dolgozók számát.

A határozatban a kormány Lázár János építési és közlekedési minisztert bízta meg azzal, hogy leltározza a rekonstrukció során az épületből kikerült műtárgyakat.