Félbe kellett szakítani Dominic Thiem teniszmeccsét, mert bekúszott a pályára Ausztrália leggyilkosabb kígyója

sport
2023 december 31., 10:52

Van egy mondás, miszerint azért Ausztrália a világ legveszélyesebb kontinense, mert ami mozog rajta, az meg akarja ölni az embert.

A kontinensnek ezúttal még a teniszhírekbe is sikerült bekerülnie mérges kígyóinak köszönhetően.

A brisbane-i torna selejtezőjében az osztrák Dominic Thiem és az ausztrál James McCabe játszott egymás ellen december 30-án. A játékosok éppen az első szett utáni szünetet töltötték, amikor tájékoztatta őket a bíró, hogy félbeszakítja a meccset, mert egy mérgeskígyó kúszott be a pályára.

A kígyót a pálya egyik sarkában fedezték fel. Az állat egy elektronikai eszközöket tároló résbe csúszott be, onnan először esernyővel és egy telefon zseblámpájával próbálták kicsalogatni.

Végül egy kígyószakértőt hívtak a pályára, aki bezsákolta az állatot. A sikeres akciót ováció fogadta. A műveletet itt lehet visszanézni.

A kígyó befogásának művelete
photo_camera A kígyó befogásának művelete Forrás: Open Court/Youtube

Az állat keleti barna kígyó volt. Ez a fajta okozza a legtöbb halálos kígyómarást Ausztráliában. Elsősorban az ország keleti részén fordul elő, nagyvárosok külterületein. Marása paralízist és elállíthatatlan vérzést is okozhat.

A játékosok végül 40 perc után folytathatták a meccset. McCabe-nek 6-2, 5-3-nál három meccslabdája is volt, Thiem azonban meg tudta fordítani a mérkőzést, és végül 2-6, 7-6(4), 6-4-re nyert.

Az egykori világranglista harmadik, 2020-as US Open bajnok osztrák játékos azt mondta a meccs után, hogy bár szereti az egzotikus állatokat, a szituáció nagyon veszélyes volt, mert a mérgeskígyó a labdaszedők közelében mozgott. Korábban nem történt vele hasonló, ezért biztos benne, hogy sosem felejti el az incidenst.

Dominic Thiem
photo_camera Dominic Thiem Fotó: WILLIAM WEST/AFP

A világelitbe történő visszatérésén dolgozó Thiem egyébként megnyerte a következő mérkőzését is, így feljutott a főtáblára, ahol Rafael Nadallal játszik majd. A 22-szeres Grand Slam bajnok egyéves kényszerpihenő után tér vissza, ez lesz az első tétmérkőzése.

(via ATP Tour)