Ha szabadtéri szilveszterezést terveztél, kelleni fog az esernyő

ÉLET
2023 december 31., 09:06

Néhány éve kipróbáltam, milyen az ún. szilveszterezés: szereztem konfettit, főztem virslit (oké, csak mikróban, de akkor is), volt pezsgőnk, és este tíz körül nekivágtunk a budapesti éjszakai életnek. Természetesen olyan volt, mint vártam, rengeteg ember olyan zsúfoltságban, mint a bulinegyedben annak fénykorának legrosszabb óráiban, idegesítő részegek és még idegesítőbb józanok, idióta petárdázók és a tömegbe a tömegtől és/Vagy a petárdától kutyákat hozó idióták.

De legalább egész éjszaka kellemes idő volt. Na, ma éjszaka ez sem lesz, legalábbis ha hinni lehet a meteorológusoknak.

„Szilveszter éjszakáján nem árt bekészíteni magunkkal az esernyőt, ugyanis hidegfront érkezik, amelynek mentén északnyugat felől egyre többfelé elered az eső”

– írták vasárnap reggeli Facebook-posztjukban (az emojikat, úgy mint figyelmeztetésre emelt mutatóujj, esernyő vagy eső, töröltem a szövegből, hogy legalább titeket ne idegesítsenek; szívesen). Igaz, legalább ezt a ködös, párás időt elviszik a megerősödő déli szelek, bár főleg csak a Dunántúlon, az Északi-középhegység térségében akár egész nap ilyen szöttyös, lélekromboló maradhat az idő.

De legalább nem lesz hideg: a csúcsérték a borult, párás területeken is 2-6 fok lehet, míg a napsütéses országrészekben akár 15 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.