Ferenc pápa leteremtette Róma vezetését

vallás
január 01., 06:44

Igyekezni kell, rengeteg még a teendő a 2025-ös szentév előtt, üzente Ferenc pápa Róma vezetésének. A katolikus egyházfő a hagyományos év végi hálaadása során beszélt arról, hogy az olasz főváros nincs kellően felkészülve a jövő évi eseményre, amire több tízmillió zarándokot várnak.

„Megkérdezhetjük magunktól: Vajon készülődik-e Róma, hogy a „remény városává” váljon a szentévben?”

- kérdezte Ferenc pápa. Válaszában két példát említett. „A Szent Péter térre belépni és meglátni, hogy az oszlopsor ölelésében minden nemzetiségű, kultúrájú és vallású ember szabadon és derűsen mozog, ez egy reményt keltő tapasztalat, de fontos, hogy mindezt a Bazilikában valamint az információs irodákban tett látogatás során egy jó fogadtatás erősítse meg.” - mondta úgy, hogy a Szent Péter bazilika első soraiban ott ült Róma polgármestere, Roberto Gualtieri. Hozzátette:

„Róma történelmi központjának varázsa örök és egyetemes; de szükséges, hogy az idősek és bizonyos mozgássérültek is élvezhessék azt, továbbá a „nevezetes szépségnek” meg tudjon felelni az egyszerű díszlet és normális működés a hétköznapi élet helyein és helyzeteiben.”