Akadozik a net- és mobilszolgáltatás a Vodafone és a Telekom hálózatán is

belföld
január 02., 11:47

Kedden nagyjából fél 12 magasságában az egész ország területén akadozni kezdett, vagy teljesen elérhetetlenné vált a Vodafone mobil- és internet hálózata – írja a 24.hu. Jobb híján a szolgáltató Facebook-oldalára kitett utolsó bejegyzés alá érkeznek folyamatosan a kommentek az ország minden részéből, amelyekben a hibákat jelzik. A lap azt írja, hogy a Diginél is akadnak gondok, mindkét szolgáltató a 4iG-csoporthoz tartozik. (A 4iG közleményben jelezte, hogy a Diginél nem volt fennakadás.)

Ugyanakkor a Telekom ügyfelei is panaszkodnak, ők leginkább arra, hogy nem tudnak hívásokat kezdeményezni a mobilhálózaton, és baj van a tévészolgáltatással is. A Telex megkeresésére a Telekom ezt írta: „Áramellátási hiba miatt a Telekom IPTV és Telekom TV szolgáltatásai, valamint a mobil hangszolgáltatás elérhetősége ma délelőtt akadozhatott. A helyreállításon folyamatosan dolgozunk, köszönjük ügyfeleink türelmét!”

Ezzel párhuzamosan elérhetetlenné vált több nagyobb hazai (kormányközeli) portál (Origo, Magyar Nemzet, Mandiner). Hogy a szolgáltatás problémái és az elérhetetlen oldalak között van-e összefüggés, az egyelőre nem ismert, ahogy az sem, mi okozhatja a kimaradást.

Frissítés

A Telekom után a Vodafone is jelezte, hogy valóban volt hiba, de már nincs. Ezt írják: „A Vodafone Magyarország ügyfelei január 2-án délelőtt rövid kimaradást tapasztalhattak a szolgáltatások működésében. A kimaradást áramszünet okozta az egyik szerverközpontban, a forgalom átirányításának ideje alatt a szolgáltatások az ország több pontján nem voltak elérhetőek. A szolgáltató munkatársai a hibát elhárították, így a mobilszolgáltatások ismét zavartalanul működnek.”