Borkai Zsolt azt ígéri, senki javára sem lép vissza a júniusi választáson

POLITIKA
január 03., 16:50

Sem Dézsi Csaba András, sem más jelölt javára nem hajlandó visszalépni Borkai Zsolt. Az adriai, kokainos kurvázásba belebukott egykori győri polgármester az ATV-nek adott interjújában azt mondta, hogy a visszalépés nem sportolói gondolkodásra vallana.

Borkai arról is beszélt, hogy a győzelem a célja. A közvélemény-kutatások nem érdeklik, csak a kampánnyal akar foglalkozni. A június 9-ei önkormányzati választásra már meg is vannak a jelöltjei.

2019-es lemondása óta nem vált baloldalivá, a világnézete nem változott. Ugyan már külön utakon jár, mint a Fidesz, mégsem tartja magát a kormánypárt ellenségének. Szerinte nem játssza át az ellenzéknek a várost azzal, hogy elindul a polgármester-választáson.

photo_camera Fotó: Partizán

Dézsivel nemrégen találkozott egy rendezvényen, a polgármester tekintete szerinte nem volt rózsás, amikor meglátta őt.

Borkai 2006 és 2019 között volt a Fidesz színeiben Győr polgármestere. A 2019-es választás előtt nem sokkal kompromittáló felvételek kerültek ki róla az internetre, azonban így is győzni tudott. Fél évvel később mégis lemondott posztjáról. Győr új polgármestere a kardiológus Dézsi lett, aki magabiztosan nyerte az időközi választást.

Győrben egyelőre három jelölt jelentkezett be a polgármesteri székért. Dézsi és Borkai mellett Pintér Bence a harmadik. A korábban újságíróként dolgozó Pintért az LMP és a Momentum támogatja. Elvileg a DK is tervez saját jelöltet indítani, erre az esetre Pintér előválasztást javasolt.