Pofonterápiába halt bele egy 71 éves nő, ítéletet hoztak a terapeuta ellen az Egyesült Királyságban

külföld
január 03., 15:51

Teljesen bizarr halálesettel kapcsolatban hoztak ítéletet az Egyesült Királyságban. Még tavaly novemberben letartóztattak egy kínai férfit súlyos gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával, amiért meghalt egy 71 éves nő az általa vezetett pofonterápián.

A 71 éves Danielle Carr-Gomm 2016 októberében vett részt a pofonterápián, amit egy hotelben tartott Hongcsi Xiao. A paida lajin terápia lényege, hogy emberek csapkodják magukat vagy egymást, ugyanis a kínai orvoslás szerint ez méreganyagokat szabadít fel a szervezetből. Carr-Gomm azért jelentkezett erre a terápiára, mert diabétesszel küzdött, inzulinozta magát, de több alternatív gyógymódot is kipróbált. Csakhogy ebbe az alternatív gyógymódba belehalt. Bár a híradások nem térnek ki arra, hogy pontosan hogyan, a terápia okozhat zúzódást és vérzést.

Mindenesetre 2020-ban az Egyesült Királyság kiadatást kért Ausztráliától, ahol akkor Xiao tartózkodott, vádat emeltek ellene, most pedig ítéletet hoztak az ügyében. Nem találták bűnösnek. Ügyvédje szerint Carr-Gomm a terápia egy lelkes hívője volt, és maga végezte a gyakorlatokat. (BBC, Guardian)