NER-es irodaváros a Duna-parton: még meg sem épült irodaházakat bérelnének állami hivataloknak a MOL-torony mellett

gazdaság
január 04., 07:38

15 emeletes új székházat venne ki a MÁV a MOL-torony közelében, a MÁV-csoport a Volánbusszal együtt így egy helyre költözne, a Budafoki út mellé. Itt, a Kopaszi-gát közelében zajlik az úgynevezett BudaPart projekt, az az épülőfélben lévő dél-budai irodaváros, aminek leglátványosabb épülete egyelőre a MOL-torony, de a Telex forrásai szerint most hat újabb épületnek kezdenek neki.

A laphoz került dokumentumok szerint ezeknek a még el nem kezdett épületeknek nagyrészt már megvannak a leendő bérlőik is: a MÁV-csoport mellett más állami intézmények vennék ki a majdani irodaházakat. Ide, a Nádorvárosba költözne ez alapján:

  • a MÁV
  • az Állami Számvevőszék
  • a Nemzeti Választási Iroda
  • és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is.

A Telex úgy tudja, hogy az intézmények már szerződést is köthettek a BudaParttal, a még fel nem épült házak terveit ugyanis már eleve az ő előzetes igényeikhez igazítják majd.

BudaPart látványterv.
photo_camera BudaPart látványterv. Fotó: BudaPart

A BudaParton épülő irodaházak megrendelője a Kopaszi Gát Zrt., melyben Hernádi Zsolt és Garancsi István cégeinek, illetve a Tiborcz Istvánhoz köthető Főnix Vagyonkezelőnek van közvetett tulajdona. Az ingatlanfejlesztő cég, a Property Market Kft. szintén Garancsi-érdekeltség.

"Az, hogy az állami cégek és szervek előre bejelentkeztek az irodákra, hatalmas segítség a Kopaszi Gát Zrt.-nek, hiszen így úgy építkezhetnek, hogy biztosan tudják: lesz bérlő az irodaházaikban (...) a BudaPart fejlesztőinek valaki alaposan a hóna alá nyúlt, a hozzánk eljutott dokumentumok ugyanis már ültetési tervet is tartalmaznak, vagyis már azt is megtervezték, hogy az említett intézmények melyik dolgozója hol fog ülni az irodaházakban"

- írja a Telex.