Igazi mackósok: önkormányzatok, polgármesteri hivatalok széfjeire utazott egy három fős banda

bűnügy
január 05., 14:10

„Nyolc vármegyére kiterjedő betöréssorozat tetteseit fogták el a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei a Vas vármegyei rendőrök nyomozása eredményeként, a három férfi polgármesteri hivatalokba és önkormányzati épületekbe tört be, páncélszekrényeket fosztott ki” - ismertette a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott bűnügyi főkapitány-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján. Fekete Géza alezredes beszámolója szerint tavasz már hónapokkal ezelőtt elrendelték a nyomozást a vármegye területén hasonló módszerekkel és hasonló körülmények között elkövetett betörések miatt, a nyomozás során megállapították, hogy az elkövetők "tevékenysége" nyolc megyére terjedt ki.

A tavaly tavasszal indult betöréssorozat elkövetői "igazi mackósok", akik széfek, lemezkazetták feltörésére specializálódtak,

tette hozzá Tóth László rendőr őrnagy, bűnügyi osztályvezető. Elfogásuk előtt közvetlenül a sorkifaludi polgármesteri hivatal épületébe törtek be, az ott talált lemezszekrényt felnyitva készpénzt loptak. Autójukból feszítővasak, nagy méretű csavarhúzók kerültek elő, lakásaikból pedig a későbbi házkutatások során egy lángvágót és egymillió forint készpénzt is lefoglaltak a rendőrök. (MTI)