Egyelőre mégsem térhetnek vissza a színpadra a Nemzeti Színház megsérült színészei

színház
január 06., 08:58
photo_camera Csák János miniszter Vidnyánszky lemondásának visszavonását elfogadta Fotó: Nemzeti Színház

Korábban a súlyos munkahelyi balesetet szenvedő színészek felépüléséről beszélt, illetve februári visszatérésükre utalt Vidnyánszky Attila igazgató, de a frissen közzétett műsortervből az derül ki, hogy márciusig mindenképpen beugrókkal helyettesítik a Nemzeti Színház művészeit.

„A balesetet szenvedő két színészünk, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó alapemberei a színháznak és nagyon várjuk őket vissza. Örülünk, amikor a felépülésükről hallunk. A színház repertoárjának majd felében érintettek. Ahhoz, hogy létezzünk, beugrópróbákat kell csinálni: nagyrészt erről szólnak a hétköznapjaink. Az előadásainkat próbáljuk életben tartani, és ez így lesz január végéig” - mondta Vidnyánszky decemberben a Magyar Nemzetnek. Ebben azt is közölte, hogy bár „a színház veszélyes üzem”, a baleset kapcsán „egyszemélyi felelősség nem állapítható meg”, ezért aztán vissza is vonta a felajánlott lemondását.

A februári műsorterv viszont visszaigazolta, hogy „a baleset utáni feltételezések tehát igazak voltak, a két művész felépülése valóban hónapokat vesz igénybe” - írja a Blikk. A lap úgy értesültünk, hogy Horváth Lajos Ottónak a keze, míg Szász Júliának a lába és a mellkasa sérült meg; mindketten az otthonukban lábadoznak, de minél korábban szeretnének újra dolgozni.