Elkezdte a közmunkát az a momentumos, akit azért ítéltek el, mert a debreceni polgármester irodája előtt demonstrált

belföld
január 06., 13:57

„A mai napon elkezdtem teljesíteni a 48 óra közhasznú munkát, amire azért ítéltek, mert ki mertem állni Debrecen polgármesterével szemben, az akkumulátor gyárak ellen, aki feljelentett ezért”írja Facebookon a momentumos Szabó Bence, aki néhány másik momentumossal tavaly júliusban táblákkal ült le a polgármester irodája elé. A táblákon olyan feliratok álltak, mint hogy „stop akku, stop méreggyár” és „döntsenek a debreceniek”.

photo_camera Demonstráció. Fotó: Facebook / Szabó Bence

A magas tűrőképességű polgármester az esetről azt mondta, hogy Debrecenben „a politikai véleménynyilvánítást szabadon lehet gyakorolni”, de azért az mégis csak „példátlan, ahogy a Momentum képviselői a saját politikai céljaik elérése érdekében blokád alá helyezték Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának egyik épületét”. Ennek szellemében fel is jelentette Szabót.

„Mindeközben Papp László polgármester továbbra sem mer kiállni a debreceniek elé és azokat a civileket, akik a gyermekeik és városunk jövőjét védik, a debreceni Fidelitas troll oldalain keresztül próbálja lejáratni” – folytatja posztját Szabó, aki zárásul ígéri, hogy továbbra is ki fog állni Debrecenért, bármilyen módon is próbálják megfélemlíteni. Hogy konkrétan milyen munkát kell végeznie, az nem derült ki.