Szijjártó Péter Csepregi Éva-koncerten járt, és közben „a baloldali médiavilágon” törte a fejét

POP
január 07., 09:32

„Rongyosra hallgattam a Nyár vant (ld. Szijjártó Péter valahol messze délen - a szerk.), a Tinidalt, az I love you-t, a Yo-yot, a Holnap hajnaligot, a Santa Mariat és a Párizsi lányt” – osztja meg posztja elején zenei ízlésének részleteit Szijjártó Péter, aki ott volt Csepregi Éva életmű koncertjén szombaton a Sportarénában.

Aztán néhány utalást tesz. „Akkor még gondolni sem mertem, hogy kedvenc énekesnőm, Csepregi Éva egyszer még nyilatkozni is fog rólam” – írja. Ezzel arra az esetre emlékeztet, amikor 2022 decemberében az énekesnő dicsérő szavakkal halmozta el a külügyminisztert egy interjúban. „Nagyon hízelgő, hogy van egy fiatalember, aki még csak kisgyerek volt a Neoton nagy sikerei idején, ennek ellenére szereti a zenénket. Lenyűgöz Szijjártó Péter munkabírása és a kitartása. Folyamatosan úton van, rengeteget dolgozik” – mondta Csepregi akkor.

„Arról pedig végképp halvány lila fogalmam sem volt, hogy a baloldali médiavilág egy része egy rólam mondott pozitív mondatnak fogja betudni a Művésznő (sic!) jól megérdemelt állami kitüntetését” – folytatja friss bejegyzését Szijjártó. Ezzel pedig arra utal, hogy Csepregi Éva, tavaly állami kintüntetést kapott. Csepregi amúgy a Neonton Famíliával úgy ért el kimagasló sikereket a késő szocializmusban, hogy együtt élt Erdős Péter zeneipari cenzorral.

link Forrás

Felmerül a kérdés: hol élünk?