Ungár: Ha Szabó Tímea hisztérikus rohamot kap, akkor tudjuk, hogy jó úton járunk

háború
január 08., 14:45

Idén csak január 8-ig kellett várni az év eddigi legdurvább retorikai összecsapásához az LMP és az abból egy évtizede kivált Párbeszéd között.

A két, bőven a parlamenti küszöb alatt mért gigapárt két húzóneve, Szabó Tímea (Párbeszéd) és Ungár Péter (LMP) amiatt különbözött össze, hogy az LMP hetek óta lebegteti Vitézy Dávid egykori államtitkár esetleges főpolgármester-jelöltségét, Tarlós István volt főpolgármester pedig arról pletykált, hogy közös főpolgármester-jelöltet állít egy ellenzéki párt és a kormánypárt. Az LMP ezt tagadta.

Szabó Tímea erre az Összenő, ami összetartozik című posztjában úgy reagált, hogy mindegy, hogy az LMP tagadta a Fidesszel közös budapesti listaállítást, mert „lehet egy vagy két fideszes főpolgármester-jelölt, ellenzéki azonban csak egy van: Karácsony Gergely”. Szabó Tímea bejegyzését azzal zárja, hogy: „Finoman szólva nem szolgálná a budapestiek érdekét, ha Ungár Péter az Adria után a Fővárosi Közgyűlésben is Orbán Viktor szálláscsinálójává válna.”

Ungár Péter erre úgy reagált: „Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője – jó szokásához híven – hisztérikus stílusban támadta meg az LMP-t, amiért nem tekinti a világ legegyértelműbb dolgának Karácsony Gergely támogatását. Szabó Tímea szerint ennek a világon nem lehet más oka, minthogy a Fidesz ügynökei vagyunk. Úgy tűnik a Párbeszédnél egy kétállású kapcsoló az LMP-hez fűződő viszony: vagy össze kell olvadnunk, mint azt néhány hónapja még elvárták vagy kiátkoznak minket.”

Az LMP társelnöke azt írta:

„Nekünk fontos visszajelzés, ha Szabó Tímea hisztérikus rohamot kap, akkor tudjuk, hogy jó úton járunk.”

„Nekünk ugyanis meggyőződésünk, hogy vannak olyan magyar állampolgárok, akik agyvérzést kapnak a Fidesz folyamatos gyűlöletkeltésétől, de ugyanúgy agyvérzést kapnak az ellenzéki hisztériától. Akiknek elegük van kölcsönös gyűlöletkeltésből és úgy ellenzéki szavazók, hogy nem tartják a jó ízléssel és a alapvető civilizációs normákkal összeegyeztethetőnek, ha egy ellenzéki politikus legfontosabb feladatának Böjte atya támadását vagy a határon túli magyaroknak vett maszkok bírálatát tartja” – írta Ungár.

Azt írta: „Nem tudjuk ki lesz az LMP jelöltje a fővárosban, de ha önmagában a lehetőségek számbavételével azt elértük, hogy egyszerre jött zavarba és beszél össze-vissza a Fidesz, és kap hisztériás rohamot Szabó Tímea, akkor azt visszaigazolásnak tekintjük, hogy jó helyen kapirgálunk.”

photo_camera Szabó Tímea és Ungár Péter a parlamentben egyeztet. Fotó: Németh Dániel/444

Szabó Tímea délután hosszan reagált Ungár posztjára. Azt írta: „A Fideszen kívüli világ képviselete egy módon biztosan nem lehetséges: a Fidesz érdekeit szolgálva fideszes politikus támogatásával. Ungár Péter egyetlen válasza minden érdemi kérdésre: »hiszitellenzék«. Ungár Péter persze nem egyenlő az LMP-vel, személyes ambíciói sem keverendők össze az LMP értékrendjével. Így aztán az a hozzáállás sem egy pártot, legfeljebb egy személyt minősít, hogy »hisztinek« minősíti, ha valaki nem ért egyet vele. Abban például, hogy még a közelmúltban is magas beosztású fideszes politikust indítson a zöld főpolgármesterrel szemben.”

„Ha valami tényleg hiszti, akkor az az érdemi válaszok helyetti minősítgetés. Értem én, ha Ungár Péter ideges lett, hiszen Tarlósnak nem szabadott volna kikotyognia, hogy az LMP és a Fidesz egyeztet. De azért ennél komolyabb választ érdemelnének az LMP támogatói is, a budapestiek is, az ellenzéki szavazók is” – írta Szabó.

„Miért egy kormánypárti, zöldpolitikusként a legkevésbé sem azonosítható jelölt lenne szerinte a legalkalmasabb a főpolgármesteri tisztségre? Mi a problémája egy önmagát zöldként azonosító pártnak egy zöld főpolgármesterrel?” – kérdezte Szabó.