Székelyudvarhelyi diákotthonomlás: meghalt a kómában lévő lány is

katasztrófa
január 09., 16:58

Elhunyt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium részben leomlott diákotthonának súlyos sérüléseket szenvedett, Marosvásárhelyen ápolt áldozata – közölte az Agerpres román hírügynökséggel a Maros megyei klinikai sürgősségi kórház szóvivője.

A román Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) által közreadott képen tűzoltók és önkéntesek túlélők után kutatnak a romok között, miután leomlott a Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egy épületrésze Székelyudvarhelyen 2023. december 18-án.
photo_camera A román Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) által közreadott képen tűzoltók és önkéntesek túlélők után kutatnak a romok között, miután leomlott a Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egy épületrésze Székelyudvarhelyen 2023. december 18-án. Fotó: MTI/EPA/IGSU

Mariana Negoita azt mondta: a lány – akinek az állapota a december 18-i szerencsétlenség óta válságos volt – helyi idő szerint 15:30 órakor halt meg a kórházban. „A marosvásárhelyi orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megmentsék” – mondta a szóvivő.

A lány a harmadik áldozat volt, akit kimentettek a tűzoltók a falomlás romjai közül. Eszméletlen állapotban volt, de a mentőorvosoknak sikerült újjáéleszteni, válságos állapota miatt Marosvásárhelyen ápolták. (MTI)