A vesztegetés miatt elítélt gyermekpszichiátriai szakértő azt állítja, ártatlan

bűnügy
január 12., 05:37

Sófi Gyula az RTL-nek azt mondta, „fájdalmasan érintette, hogy az elsőfokú bíróság nem hitt neki”, főleg miután kiderült az ítélet indoklásából, hogy a vesztegetésre nem volt tárgyi bizonyíték, és „a bírónak az üggyel közvetlenül érintettek egymásnak ellentmondó vallomásait kellett összevetnie és megállapítania, hogy ki állít valótlanságot”.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Az ország egyik legismertebb gyermekpszichiátriai szakértőjét január 10-én ítélték korrupciós ügyben elsőfokon két és fél év letöltendő börtönbüntetésre és öt év foglalkozástól eltiltásra. Sófi Gyula a vádban szereplő időszakban a Heim Pál Gyermekkórház pszichiátriai osztályának vezetője volt.

Az elsőfokú ítélet szerint Sófi 1 és 2 millió forint közötti összeget ajánlott egy kollégájának, hogy az vele azonos szakvéleményt adjon egy gyermekbántalmazási ügyben. Sófi az RTL-nek azt mondta, ártatlan, és szerinte egy félreértés miatt indult ellene eljárás.

Ahogy a vonatkozó cikkünkben is írtuk, az, hogy a bíróság ténylegesen börtönbe küldené Magyarország egyik legismertebb gyermekpszichiátriai szakértőjét, érezhető meglepetést okozott a tárgyalóteremben, már csak azért is, mert ilyen súlyos büntetést még az ügyészség sem kért.

Az ítélet nem jogerős.