Márki-Zay szerint álellenzékiek segítik majd a Fideszt az önkormányzati választáson

POLITIKA
január 12., 06:33

„Azáltal, hogy náluk ingyenes a tömegközlekedés, náluk nem lenne bevételkiesés Lázár ajánlata, ám ugyanezzel Budapestet csődbe lehetne vinni” – ezt Márki-Zay Péter mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szerinte „Hódmezővásárhelyen Lázár János méltán nem népszerű”. Majd sorolni kezdte, hogy úgy látja, Lázár János „polgármesteri hagyatéka a legmagasabb adók, a legnagyobb adósság, és a legkorruptabb város”, ehhez pedig hozzátette azt is, hogy szerinte Lázár „az emberein keresztül” kontrollálni akarja a hódmezővásárhelyieket, és egyáltalán nem hiszi el neki, hogy bárki is indul, azt nem ő fogja irányítani.

„Persze lehet voksturistákat beköltöztetni a városba, lehet egy disznóvágással is szavazatokat vásárolni, de én úgy látom, hogy ők azért nem annyira magabiztosak a hódmezővásárhelyi kampányban. De minden eszközt bevetnek, rengeteg pénzt, rengeteg aktivistát, iszonyatos lejáratókampányt” – mondta Márki-Zay, aki szerint a Fidesz tart attól, hogy elveszítik Hódmezővásárhelyet.

Arról is beszélt, hogy a szerinte „álellenzéki” jelölteket leszámítva ketten indulnak majd a polgármesteri címért, és „pontosan lehet tudni, hogy ki lesz majd, akit a Fidesz épít minden eszközzel”. Majd úgy fogalmazott, hogy szerinte bizonyos álellenzéki pártok a Fideszt segítik, amiért a kormánypárt „később nem lesz hálátlan”, ehhez pedig hozzátette, hogy sem Ungár Pétert, sem Jakab Péter nem tartja valódi ellenzékinek.