Orbán Balázs szerint Lánczi Tamás a szuverenitásunk záloga

POLITIKA
január 12., 09:56

A woke, a BLM, az LMBTQ, a gender-ideológia és a nyílt társadalom sátáni gondolatok, a magyar nyelven kívül pedig minden más selejt, mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a fideszes Tranzit Fesztiválokat szervező Kommentár Alapítvány folyóiratának lapszámbemutatóján a Gulyáságyú Média videója szerint.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A lapnak sikerült a rendezvény után beszélni a politikussal. A február 1-jétől létrejövő Szuverenitásvédelmi Hivatal frissen kinevezett vezetőjéről, Lánczi Tamásról is kérdezték Orbánt. Lánczi tulajdonképpen egy szuverenitásvédelmi ombudsman, aki „a szuverenitásunkat védi, a szuverenitásunk záloga”,mondta Orbán. A hivatalt szerinte azért hozták létre, hogy vizsgálja azokat a területeket, ahol az ország szuverenitásába történő beavatkozás történhet, és erről tájékoztassa a közvéleményt. „Egy olyan embert keresett a miniszterelnök ennek az élére, aki tudvalevőleg a szuverenisták táborához tartozik, és ezt a feladatot – leágazással a politikába és a kampányolásba is – kellő szakértelemmel tudja ellátni. Szerintem Lánczi Tamás ilyen.”

Azt mondta, nem az volt fontos, hogy a hivatal vezetője közel áll-e a Fideszhez, hanem hogy közel áll-e a magyar szuverenitáshoz. Orbán azt ígérte, hogy nem lesz vegzálva senki, de a törvényeket be kell tartani.

Ezen kívül kérdezték a decemberben módosított idegenrendészeti törvényről is Orbánt, aki azt mondta, a vendégmunkások nem migránsok, utóbbiak ugyanis illegálisan akarnak betörni az országba, míg a vendégmunkások meghatározott időre jönnek csak. „Ha elvégzik a munkát, amiért idejönnek, megkapják az ezért járó fizetésüket”, majd maximum három év után hazamennek, anélkül, hogy idehoznák a rokonságot.

Orbán szerint ezért szó sincs arról, hogy a vendégmunkások megváltoztatnák Magyarország kultúráját. „Mi nem szeretnénk a vendégmunkások kultúráját megváltoztatni, és nem szeretnénk a mi kultúránkat sem megváltoztatni a vendégmunkások által” – mondta.