Kirúgta Mourinhót az AS Roma

sport
január 16., 09:04

Felbontotta José Mourinho szerződését az AS Roma. A fővárosiak a Milan elleni vasárnapi vereséggel a kilencedik helyre estek vissza az olasz bajnokságban, a héten ráadásul a városi rivális Laziótól is kikaptak a kupában.

photo_camera Mourinho még a kispadon a Vremonese elleni január eleji kupameccsen. Fotó: DOMENICO CIPPITELLI/NurPhoto via AFP

Mourinho 2021 nyarán érkezett Rómába. A szurkolók kifejezetten szerették, de a mérlege vegyes volt: az amerikai tulajdonosoknak csalódniuk kellett, mert a csapatot nem tudta bevinni a Bajnokok Ligájába, miután a Seria A-ban kétszer is csak a hatodikok lettek. Hat évtized után nyert ugyanakkor vele a Roma nemzetközi kupát: 2022-ben az Európai Konferencia Ligát, aztán tavaly is döntősek voltak az Európa Ligában, amit csak tizenegyesekkel vesztettek el Budapesten.

Az idei bajnokságban a Romának anyagi nehézségei is vannak, csak 10 millió eurót tudtak költeni új igazolásokra, miközben 70 milliós értékben voltak távozók a csapattól - ráadásul sérüléshullám is sújtja őket.

Mourinho szerződése a szezon végén, fél év múlva járt volna le. Tavaly nyáron jelezte hosszabbítási szándékát a klubvezetés felé, ebből azonban nem lett semmi. A türelem most azután fogyott el, hogy a Roma utolsó három meccséből csak egy pontot szerzett.

Olasz lapinformációk szerint Mourinhót a klub korábbi középpályása, Daniele De Rossi követheti a kispadon.