Egy hamászos 10 ezer dollárért árulta egy megölt izraeli katona fejét

Terrorizmus
január 18., 18:06

A Hamász katonái az október 7-i terrortámadás napján megöltek egy 19 éves izraeli tizedest, Adir Tahart, akinek a történetét az apja mesélte el az izraeli Channel 14 tévécsatornának.

David Tahar elmondta, hogy a fiát az elsők között ölték meg a Gázai övezetből betörő palesztin fegyveresek, de ő is csak akkor tudta meg, hogy a fiát lefejezték, amikor a jeruzsálemi temetés előtt felnyittatta a koporsót, mondván, „egy apának mindent tudnia kell a gyerekeiről”. Ezután kinyomozta, mi történt a fia fejével. Napokig nézte a Hamász mészárlásait rögzítő videókat, és végül talált a Telegramon egy – eredetileg a CNN-en közölt – felvételt, amin a fia feje volt látható, a teste nélkül.

photo_camera Fotó: IDF

Október 7-én, amikor a Hamász kb. 3000 fegyverese berontott Dél-Izraelbe a Gázai övezetből, Adir egy 18 katonából álló csoport tagjaként nézett szembe több száz fegyveressel. Adirt egy rakétagránát és három további, rádobott gránát ölte meg. A terroristák ezután levágták a fejét, és Gázába vitték. A holttestét a katonai igazolójegye, DNS-teszt és a zsebében lévő személyes tárgyak alapján azonosították.

Decemberben a Hamász egyik elfogott fegyverese a kihallgatásán elmondta, hogy megpróbálta eladni egy IDF-es fejét 10 ezer dollárért, és elárulta azt is, hol rejtette el. Egy izraeli elit egység behatolt a megnevezett gázai helyszínre, ahol egy fagylaltozó fagyasztójában, egy zacskóban megtalálták a fejet. A DNS-vizsgálatok igazolták, hogy Adir Tahar feje volt az.

Az apja azt mondta, a szörnyűségek ellenére megnyugvást jelentett neki, hogy a fejet visszakapták, és végső nyugalomra helyezhette a fiát. (Times of Israel)