Kocsis Máté azért nácizta le Daniel Freund német EP-képviselőt, mert az egy vitát a bíróságon oldana meg

POLITIKA
január 18., 06:01

Az igazságszolgáltatás és az emberi történelem egyedi értelmezését adta Kocsis Máté fideszes frakcióvezető.

A történet előzménye, hogy az Európai Parlament Magyarországról szóló szerdai vitájában Daniel Freund német EP-képviselő is felszólalt. Freund arról beszélt, hogy ha az EU vezetése most enged Orbán zsarolásának Ukrajna megsegítésének kérdésében, akkor a magyar miniszterelnök később is zsarolni fogja az uniót. Majd megemlítette, hogy a szuverenitásvédelmi törvénnyel Orbán megint megtámadta a jog uralmát. A felszólalását azzal zárta, hogy “találkozunk a bíróságon”.

A zöldpárti képviselő ezzel arra célzott, hogy

az Európai Parlament (EP) pert indít az Európai Bíróság előtt , mert az Európai Bizottság részben felszabadította a Magyarországnak járó forrásokat.

Kocsis erre Facebookon reagált. Posztjában először tömören felidézte a sztori lényegét:

“Daniel Freund német képviselő közölte: “a Magyarországnak járó 10 milliárd eurós uniós pénz feloldását meg fogják támadni.” “Majd megadta az értékelést róla, a viták bíróságon történő megoldását jellegzetes náci megoldásnak nevezve:

“Ismerjük ezt a reflexet egyes németektől: kisebb ország véleménye nem tetszik, meg fogják valahogy támadni. Igen, náci tempó.”A poszt eddig tartott, Kocsis nem idézte fel a nácik ismert pereit a lengyelek, a zsidók, az oroszok és a Szövetségesek ellen.