A 12. kiemelt már túl nagy falat volt, kiesett az Australian Openenről Marozsán Fábián

sport
január 19., 09:29

Marozsán Fábián négyszettes vereséggel búcsúzott a harmadik fordulóban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A legjobb magyarnak számító játékos korábban a korábbi US Open-győztes Marin Cilicet és a 22. helyen kiemelt Francisco Cerundolót búcsúztatta. A 32 között az eddigi legnehezebb ellenfele következett, a 12. helyen kiemelt amerikai Taylor Fritz. A 26 éves kaliforniai teniszező hat tornát nyert eddig, tavaly ötödik is volt az ATP-rangsorban, és negyeddöntőt játszott Wimbledonban, valamint a US Openen.

photo_camera Fotó: MARTIN KEEP/AFP

Az első szettben a remekül röptéző és rövidítő Marozsán 2:0-ra elhúzott, ettől kezdve pedig elég volt csak a saját adogatására koncentrálnia. A magyar szövetség beszámolója szerint Fritz mindent megtett, hogy visszabrékeljen: előbb 2:0-nál, majd a szettért adogatva kellett fogadóelőnyt hárítania a 24 éves magyarnak, de jól összpontosított, két nyerő szervával és egy pontot érő tenyeressel fordított, majd lezárta a játszmát.

A folytatásban az amerikai egyre jobban teniszezett, és miután a kilencedik fogadóelőnyét megcsinálta (1:3), átvette az irányítást, ráadásul Marozsán játéka kicsit szétesett, túl sok volt benne a ki nem kényszerített hiba. Ekkor még viszonylag gyorsan összeszedte magát, és 2:5-ről visszajött 4:5-re. A szettet végül Fritz megnyerte, és innentől a különbség is nőtt a két játékos között. Fritz alig vesztett pontot adogatóként, a nyomás így a magyaron volt, és ezzel most nem tudott mit kezdeni: 2 óra 24 perc alatt 3:6, 6:4, 6:2, 6:2 lett. Marozsán harmadszor játszott Grand Slam-főtáblán, és életében először eljutott a harmadik fordulóig. Szombaton párosban folytatja, Fucsovics Mártonnal. (via MTI)