Ismét vádat emeltek gondatlanságból elkövetett emberölés miatt Alec Baldwin ellen

külföld
január 19., 21:02

Alec Baldwin ellen ismét vádat emeltek, ezúttal egy új-mexikói esküdtszék vádolja őt a Rust című film forgatásán 2021-ben történt haláleset miatt, írja a CNN. A gondatlanságból elkövetett emberölés vádját „lőfegyver gondatlan használata”, illetve „kellő körültekintés nélkül, gondatlanságból elkövetett emberölésként” pontosították. Amennyiben elítélik, Baldwin akár 18 hónapos börtönbüntetésre és 5000 dolláros pénzbírságra is számíthat.

„Alig várjuk a bírósági tárgyalást” - reagáltak a hírre Baldwin ügyvédei, Luke Nikas és Alex Spiro, akik, akárcsak védencük, továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy Baldwin nem bűnös.

photo_camera Fotó: DON EMMERT/AFP

A színész és Hannah Gutierrez-Reed kelléktáros ellen tavaly január 31-én emeltek vádat, több mint egy évvel azután, hogy 2021 októberében az új-mexikói Santa Fében, a Rust című western forgatása közben Baldwin lelőtte a vezető operatőrt, a 42 éves Halyna Hutchinst és megsebesítette Joel Souza rendezőt egy olyan kellékfegyverrel, amelyben mindmáig tisztázatlan módon éleslőszer volt.

A színész azt állította, hogy nem húzta meg a ravaszt, csak a kakast húzta vissza. Tavaly áprilisban, két héttel a büntetőper kezdete előtt ejtették is ellene a vádakat. De később az ügyészek újabb törvényszéki vizsgálatokkal megállapították, hogy a ravasz meghúzása nélkül nem lehetett volna elsütni a fegyvert.

Hannah Gutierrez Reednek februárban lesz a tárgyalása.

A film rendezőasszisztense, David Halls – aki a lőfegyvert átadta Baldwinnak azon a végzetes napon – 2023-ban aláírt egy vádalkut halálos fegyver gondatlan használata vádjában, közölték az ügyészek. Az alku feltételei között hat hónap próbaidő szerepel.