Olyan tiszta a levegő, hogy el lehet látni a Tátráig

belföld
január 20., 12:20

Kipucolta a hidegfront a levegőt, a gyönyörű napsütésben egész hétvégén ellátunk a havas Tátráig – írja az Időkép, ide kattintva a jelenség élőben is megtekinthető.

photo_camera Íme a Tátra, szombaton 13:17-kor, a szentléleki webkamerán élőben közvetítve
Fotó: Időkép

Sokakat ugyan megviselhetett a tegnapi front, cserébe viszont legalább a viharos északnyugati szél megtisztította a levegőt, ami nem csak a tüdőnknek, de a látási viszonyoknak is nagyban kedvezett. Felhő nincs, a nap süt, aki éppen jó helyen jár, mondjuk északi hegyeinkben, az akár a Tátra vonulatát is megpillanthatja. Mivel én a szobámban ülök, és semmit nem észlelek ebből a csodás napból, megköszönöm, ha valaki, aki épp arra jár, küld képet, akár a Tátráról, akár más hegységekről, amiket jól lehet éppen látni, ide: megirom@444.hu.

Essen azért némi szó az időjárásról is: sem ma, sem holnap nem kell felhőktől tartani, és csapadék sem várható a hétvégén. Cserébe hideg van, és hideg lesz, éjszaka -12 és - 7 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a vastagabb hóval borított részeken, valamint a fagyzugokban ennél is hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire +1 és +6 fok között várható, ennél a havas tájakon hidegebb, Sopronnál kissé enyhébb lehet az idő.

Aki teheti, menjen kirándulni, de öltözzön fel rendesen!

UPDATE: László mentett meg a szobában szomorkodástól, küldött két képet a Zemplénből, Csattantyú-hegy északi oldalából, örök hálám érte!4!!

photo_camera Távolban a Tátra, a maga fenségességében.
Fotó: Olvasónk
photo_camera Kicsit más szögből, fákkal övezve.
Fotó: Olvasónk

Aki teheti, holnap is kiránduljon, nem csak a hasonlóan csodás látvány, de a ritka kincsként beszippantható friss levegő miatt is.